Nieuws

Nieuws en wetenswaardigheden

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de laatste nieuwtjes op BHV gebied.

 

We zijn er in geslaagd om met de zaalverhuurders waar wij onze cursussen verzorgen afspraken te maken aangaande de nieuwe manier van samenleven, ook wel de 1,5 meter samenleving genoemd.

Zelf hebben we al onze cursussen, zowel de herhalingscursus als ook de basiscursus volledig Coronaproof gemaakt.

Dit betekend dat we tijdens de cursussen voldoende afstand kunnen houden, er totaal geen onderling fysiek contact is  en er hoge eisen gesteld worden aan de persoonlijke hygiëne. Natuurlijk verzorgen wij de cursussen ook nog eens in extra kleine groepen zodat iedereen zich prettig kan voelen binnen de groep en het geheel niet massaal wordt.

Nieuw tijdelijk reanimatieprotocol i.v.m. risico's coronabesmetting:

Kinderen tot 25 kg. normaal reanimeren.

Volwassenen: alleen nog maar aanspreken en schudden, daarma kijken naar de borstkas of er een normale                                           ademhaling is, dus niet meer luisteren en voelen met gekanteld hoofd en kinlift.

                           Bij afwezigheid van reactie en ademhaling, hartmasage in frequentie van 100 slagen per minuut,                                     normaal AED gebruik maar geen beademing. Ook niet met kapjes of andere tussenlagen.

Aanvullend:    Indien mogelijk de mond en neus van het slachtoffer bedekken met een doek / kledingstuk of een                                   mond-neusmasker, dit om de risico's op besmetting fors te verkleinen.   

 

Vanaf januari 2018 kunt u na een AED inzet de gemaakte materiaalkosten vergoed krijgen via de verschillende zorgverzekeraars.

De ambulancedienst die bij de AED inzet aanwezig is geweest zal e.e.a. met u afhandelen, zij declareren dan later bij de zorgverzekeraar van het slachtoffer zodat u hier niet achteraan hoeft.